Bliv klogere på den lovpligtige tillægsforsikring

m11

Mange har hørt om ATP, men ved måske ikke hvad det betyder. Det kan også være, at det er noget man har fået breve og information om, men aldrig har sat sig ind i. Det er dog en god ide at sætte sig ind i dette da det er noget, som involverer alle her i landet. En ting man kan sige om denne type af forsikring er, at den er lovpligtig. Det betyder, at alle i landet har den. Og har de den ikke så er det et direkte brug på loven. Det er din arbejdsgiver, som er forpligtet til at betale ind til den. Så finder du ud af, at du har en arbejdsgiver, som ikke betaler ind til den så er det noget du kan gå videre med. For det er vigtigt, at du får dine lovpligtige tillægsforsikring.

Du har adgang til forskellige typer af pension

Som den ovenstående type af pension også hentyder til, så er der blot tale om et tillæg. Det vil sige, at man ikke kan gå rundt og sige, at det er den eneste type af pension du får. Der er nemlig også andre, og de er alle sammen nogle, som du kan få gavn af senere i livet. Et af de steder, hvor du kan se navnet på denne tillægspension er på din lønseddel. Der er stor sandsynlighed for, at det er noget, som du tidligere har set, men aldrig rigtig lagt mærke til. Det kan også være, at det er noget du har kigget på mange gange, men ikke vist hvad var. Og så er der naturligvis visse ting her i livet, som man bliver ved med at undre sig over uden at tjekke op på det. Der er stor sandsynlighed for, at netop denne type af tillægsforsikring er en af disse ting.

Når man hører om ordet pension tænker man automatisk, at det er noget, som kun ældre mennesker betaler ind til. Men faktisk er det sådan her i landet, at de fleste over 16 år betaler dette. Uanset hvilken type af indkomst du har vil det gælde for dig. Det er altså både noget, der gør sig gældende hvis du er lønmodtager eller er på overførselsindkomst. Der er dog nogle, som selv bestemmer, hvorvidt de overhovedet har lyst til at betale for ordningen. Det er blandt andet selvstændige. Så har man sit eget firma eller forretning er man ikke forpligtet til at betale ind til det. Også hvis man er efterlønner kan man helt selv bestemme om man vil betale til ordningen.

En god arbejdsløshedskasse kan redde dig

Står man pludseligt uden arbejde kan det være en yderst ubehagelig situation. Der er både det økonomiske aspekt i det, samtidig med, at der er et identitetsaspekt ved det. For mange identificerer sig så meget med deres arbejde, at de har svært ved pludseligt ikke at have et arbejde. Inden situationen opstår bør man finde sig en god A-kasse og her kunne man for eksempel vælge FTFa.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.