Få større tryghed ved at melde dig ind i en a-kasse

m11

Overvejer du om du skal blive medlem af en a-kasse eller skifte til anden? Så kan det være svært at vide, hvilken a-kasse man skal vælge. En a-kasse har som største opgave at sikre sine medlemmer økonomisk hvis de skulle blive arbejdsløse, mod at de betaler et fast beløb til a-kassen hver måned. Det mest essentielle er, at finde den a-kasse der er den helt rette, og kan hjælpe en på bedst mulig måde, til den billigste pris. Det kan dog være en uoverskuelig opgave at finde rundt i de mange a-kasser.

Hvorfor blive medlem af en a-kasse?

Selvom du har et job på nuværende tidspunkt og ikke er nervøs for at miste det, så er det stadigvæk vigtigt at være medlem af en a-kasse. For hvis uheldet skulle være ude og du mister dit job, så har du behov for at kunne få den rette økonomiske støtte. Fordelen ved at være medlem er, at man ikke ender på kontanthjælp, hvis man mister sit job, men modtager i stedet dagpenge. Dagpengesatsens er højere, end hvis du bliver arbejdsløs og er nødsaget til at modtage kontakthjælp. Det er for mange mennesker af stor betydning at få et større beløb hver måned. Da det kan være svært at få pengene til at løbe rundt på en kontanthjælpsydelse, hvis man både har villa, vovse og Volvo.

En anden fordel er, at du får dine dagpenge lige meget om du har en opsparing eller en ægtefælle, der kan forsørge dig.  A-kasser tilbyder yderligere også forskellige kurser og samtaler, der kan hjælpe dig videre fra den situation du er kommet i, og tilbyder rådgivning, når du skal søge dit nye job. Du får derfor en meget mere tryg og overskuelig økonomisk situation, ved at sikre dig dagpenge hver måned.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

Når du vælger, hvilken A-kasse du ønsker, er det en god ide at få et overblik over medlemstilfredsheden, der er hos den pågældende a-kasse. Selvom prisen er vigtig for mange, er det ikke nødvendigvis den eneste faktor, der spiller ind. Dog kommer det an på, hvilke specifikke krav du har til en a-kasse, og hvor høj en kvalitet du efterspørger.  Der er dog ikke nogen grund til at vælge den dyreste a-kasse i troen om, at den er bedre end de billigere, da dette langt fra stemmer overens med virkeligheden.

Hvis du i forvejen er medlem, men har fundet ud af at det kan betale sig for dig at skifte a-kasse, så er der mulighed for at skifte hurtigt og nemt. Derfor er det ikke en undskyldning at betale overpris hver eneste måned, eller gå og være utilfreds over sin a-kasse. Da det er så nemt og smertefrit at skifte, at det slet ikke kan betale sig at blive.  Du er ikke bundet til din nuværende a-kasse, og du skal du blot give din nye a-kasse besked, så klarer de alle de praktiske ting, der er i forbindelse med skiftet.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.