Gode råd til computerejeren: glem aldrig backup!

m11

Hvis du ikke selv har prøvet det, så kan du næsten forestille dig det. Du sidder midt i din afsluttende, skriftlige eksamen. Du har allerede siddet i mange timer, og du mangler kun ganske lidt nu. Men for at gøre opgaven rigtig god, så skal du lige bruge de der vildt gode noter, som du tog til en forelæsning for lang tid siden;

I samme øjeblik sker det. Din skærm fryser, og du kan ikke længere bruge musen. Måske går skærmen i sort, eller måske går hele maskinen helt ud. Lige meget hvad, så er det katastrofalt.

Backup er bedre end tabte filer

For selvom du desperat ringer rundt til alle computerreparatører, så er der ingen af dem, som kan hjælpe dig med at få din opgave eller dine vigtige noter tilbage. Og selv hvis de kan, så er det lige meget, for opgaven skal afleveres lige om lidt.

Din filer er tabt – i hvert fald for nu – og det samme er din eksamensopgave og med den masser af vigtig viden, private billeder, musik og meget, meget mere. Har man ikke oplevet noget lignende, så er det svært at fatte, hvor frygteligt dette kan være.

Backup behøver ikke at være besværligt

Men hvorfor er det, at vi ikke bare får lavet den backup? Det er noget, som de fleste af os med jævne mellemrum tænker på, og som mange af os går og har en smule dårlig samvittighed over. Og alligevel gør vi det ikke.

Mange lader nok være, fordi de tænker processen som besværlig. De tænker, at de skal til at hive en ekstern harddisk frem og kopiere alting over. Men dette behøver slet ikke at være tilfældet. Tværtimod kan backup være en yderst nem proces, hvis man gør det rigtigt.

Internettet har revolutioneret backup-processerne

Før i tiden var det ganske rigtig nødvendigt med en harddisk. Men i dag er processen blevet strømlinet, så det hele kan gøres online. I stedet for at skulle flytte filerne uden for computeren, kan man således styre det hele via et online forum.

Dette gør det enormt nemt at tage backup. Faktisk kan man med langt de fleste af de online programmer gøre processen automatisk, så man ikke engang behøver at gøre noget selv. Her opdaterer computeren bare af sig selv en gang imellem. På den måde slipper man for den dårlige samvittighed, og sikrer sig selv og sine filer.

Brug skyen

Når man taler om moderne backup, så taler man ofte om det, som man kalder skyen. Skyen kan være et svært begreb at forstå, fordi det ikke er en fysisk ting. Det er derimod en online anordning, hvor man kan lægge filer op og altid finde dem igen. Vil du læse mere kan du besøge onlime.dk.

Skyen er elektronisk lagringsplads, som kan tilgås fra alle computere, hvis bare man har et kodeord og et brugernavn. På den måde kan man redde sine filer, lige meget hvor uoprettelig skaden på ens egen computer er, og på den måde også redde en eventuelt eksamensopgave.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.