4 råd til et sundere liv

m11

Vi drømmer alle om at leve lidt sundere. Men hvor skal man starte? Et godt helbred er den bedste gave du kan give dig selv. Du kommer til at sove bedre og får mere livsglæde generelt. Her er samlet 4 råd, der kan hjælpe dig til at få en sundere livsstil.

Spis mere varieret

Den bedste vej til at tabe sig, er ved at spise mindre og mere varieret. Står den på rødt kød, sovs og kartofler næsten hver dag, er det på tide at brede sig lidt ud. Prøv at inkorporere flere grøntsager og nødder i din diæt. Hvis du har svært ved at spise mindre kød, så prøv at gå mere efter hvidt kød (kylling, kalkun osv.). Er du ikke så ferm i et køkken, eller trænger til hjælp ved kogegryderne, er der heldigvis hjælp at hente. Du kan klikke her, for at læse et utal af inspirerende artikler om madlavning.

yoga

Dyrk motion

Det er ikke nok bare at spise sundt. Din krop trænger også til at bevæge sig. Bare 30 min. om dagen, kan gøre en markant forskel på hvordan du har det. Er det svært at komme i gang, kan du vælge øvelser og rutiner, der er mindre krævende. En rask gåtur er sådan set nok i de fleste tilfælde og det er så nemt at komme i gang. Yoga er også et rigtig godt valg, hvis du søger en lav intensitet, med fantastiske resultater. Søger du råd om hvordan du kommer i gang med yoga, så læs her.

Sørg for at få nok søvn

Ja, det spiller bestemt også en rolle. Det gode ved at følge de førnævnte eksempler er at en god søvnrytme kommer næsten garanteret. Træthed kan gøre det sværere at motionere og gøre dig mere stresset, hvilket gør det nemmere at spise for meget junk-food. Søvn, kost og motion følger hinanden hånd i hånd. Har du problemer med at sove om natten kan det være et tegn på stress og du bør søgelægehjælp.

Stop med at ryge!

Så er det sagt! Der er få ting, der er ligeså skadeligt for dit helbred, som rygning. Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse, dør 13.600 danskere om året af rygning. Det er også den største årsag til kræft og ikke bare i lungerne. Hele din krop bliver påvirket af smøger og øger markant risikoen for mere end 15 varianter af kræft. Det er bogstaveligt talt det allerbedste du kan gøre for dit helbred.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.