Guide: Bliv retro-moderne med et polaroidkamera

m11

Mange gamle trends har på det seneste fået nyt liv. Det er som oftest sådan med trends, at de går igen og igen og igen bevæger sig ind og ud af rampelyset. En trend som inden for de seneste år for alvor er blevet vækket til live igen er polaroidkameraet, der med det særlige udtryk, det giver fotos og sine unikke funktioner kan bidrage med noget helt særligt til dine fotos. Vil du gerne være retro-moderne med et polaroidkamera, kan du læse mere om kameraerne her og finde hjælpe til, hvordan du vælger det rigtige.

Polaroid

Polaroidkameraets historie

Polaroidkameraets navn stammer fra det firma, der først lancerede kameraet på markedet, Polaroid. Senere har flere producenter fulgt trop, men mærket Polaroid betragtes stadig af mange som værende et kvalitetsstempel i sig selv. Det første kommercielle polaroidkamera kom til verden allerede i 1948 og siden er teknologien blevet udviklet mærkbart. I dag udvikler Polaroid stadig på deres teknologi, hvilket gør de polaroidkameraer, der fås i dag bedre end nogensinde før.

For enhver der før har stiftet bekendtskab med et polaroidkamera, er det formentlig den indbyggede billedfremkalderfunktion, der springer mest i øjnene. Kameratypen udmærker sig nemlig fra andre kameratyper ved selv på stedet at kunne printe det billede, det netop har taget ved hjælp af en indbygget fremkalderfunktion og selvfremkaldende film. Denne funktion skal muligvis også ses som den bærende årsag til, at polaroidkameraet igen vinder indpas blandt aktuelle trends. I en verden fyldt med teknologi, hvor al data – inklusiv billeder og de minder, der følger med dem – anser mange det som værdifuldt at have hångribelige fotos af de særlige begivenheder, de oplever.

Det kan måske i nogles perspektiv give anledning til undren at mange nu vælger så analog en måde at tage billeder på i en verden, hvor alternativer, der umiddelbart synes nemmere og mere praktiske er tilgængelige. Men mange husker måske fra tiderne med engangskameraer, at det at være bevidst om, at man kun har et vist antal ”skud i bøssen” gør det enkelte foto mere specielt. Hertil kommer altså glæden ved et håndgribeligt frem for digitalt foto.

Polaroid

Find det rigtige polaroidkamera

Præcis ligesom det gælder for alle andre typer af kameraer, findes der forskellige polaroidkameraer på markedet. Hvilken variant, du bær vælge, afhænger dels af dine behov og forventninger. Er du typen, der bare gerne vil have et polaroidkamera til at tage nogle sjove billeder i ny og næ – eksempelvis til særlige og festlige begivenheder, kan du sandsynligvis godt ”nøjes” med et af de billigere typer af polaroidkameraer. Er du derimod ude efter et kamera, der kan tage kvalitetsbilleder, og er du måske passioneret fotograf, kan det give mening at vælge et dyrere et af slagsen. Der kan desuden være forskel på, hvor meget film det enkelte kamera kan indeholde af gangen, hvilken ligeledes kan være afgørende for, hvilken oplevelse, man får med kameraet.

Uanset hvilke behov du har, er det en god ide at læse mere om polaroidkameraer, inden du køber et. Der kan nemlig være temmelig væsentlig forskel på deres funktioner og kvaliteten af de billeder, du får ud af det.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.