Giv tid til pauser og pusterum i din travle hverdag

m11

Aldrig har vi haft så travlt og løbet så stærkt, som vi gør i disse år. Politikerne har en forventning om, at vi kan arbejde til vi fylder 75 år, men hvis vi skal kunne det, så er vi nødt til at begynde at passe noget bedre på os selv. Hverdagen og jobbet kan sagtens være både spændende og givende, men hvis vi løber for stærkt og ikke får den ro og fritid, som er nødvendig for alle mennesker, så ender vi med at blive syge. Derfor er det en super god ide at insistere på dine pauser i en travl hverdag. Det er vigtigt at komme på ferier væk fra det hele og sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at du husker at leve sundt, dyrke motion og få den ro, som er tiltrængt.

Find steder hvor du kan koble af

Det behøver ikke gøres mere kringlet, end at du identificerer et sted, som kan give dig den nødvendige ro og afbræk fra hverdagen, som er vigtig. Det kan være mange ting, som gør det for dig. Nogle tager ud og fisker, nogle går til yoga, nogle går en tur, andre sover længe lørdag og søndag og bruger weekenden i deres nattøj. Uanset, så handler det om at finde det sted, som giver dig størst ro og tid til andet end travlhed og arbejde. Du kan være nok så glad for dit job og din hverdag, men hvis du glemmer dine pauser, så kan stress og sygdom desværre hurtigt indhente dig.

pige

Tag på tiltrængte ferier

En super god måde at koble af på i løbet af året er ved at tage på ferie. En ferie tvinger dig ned i gear og væk fra hverdagens daglige trommerum. Hvilken form for ferie som gør, at du kommer tilbage til hverdagen med fornyet energi og overskud, det er individuelt. Hovedreglen er bare, at din ferie skal efterlade dig med en følelse af overskud og lyst til at vende tilbage til hverdagen. Føler du efter en ferie at du er udbrændt og ikke har lyst til at komme hjem, så er det måske på tide, at du tager din hverdag og din jobsituation op til revision.

Når sygdom rammer

Sommetider gør vi alt det rigtige og andre gange, kommer vi til at falde i og overanstrenge os selv. Sker det at sygdom rammer dig, så er det utroligt vigtigt at have en god a-kasse og nogle gode folk omkring dig, som kan være med til at hjælpe dig igennem dit sygdomsforløb. Vil du gerne læse mere om valg af a-kasse, dagpengeregler og andet vigtigt at have styr på under sygdom, så kan du klikke dig videre her og læse en god og enkel guide.

Pas på dig selv med motion, sund kost og ro

Er du endnu ikke ramt af sygdom, eller har du måske været det, så kan det være en god ide at tage dit liv op til revision, hvis du mærker at hverdagen bliver for tung. En gode måde at gøre det på, er ved at starte med at kigge på det job du befinder dig i. Skær ned på dine opgaver og få dig en god snak med din chef. Samtidig kan det være rigtig gavnligt for dig at kigge på den måde, du lever dit liv på. Hvor meget motion får du i hverdagen? Spiser du sundt og varieret? Får du den ro og de pauser som du har brug for? Ved at skrue på dagligdagens knapper, vil du helt sikkert opleve en forbedring i hverdagen.

følelser

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.