Kviklån til folket – sådan gør du!

m11

Har du også brug for et økonomisk pusterum? I disse tider kan det nogle gange være svært, at få økonomien til at slå til, men heldigvis er der hjælp at hente.

I løbet af de seneste år er der dukket en lang række online privatlånsselskaber op. De kan give dig det økonomiske pusterum, du står og mangler. Lige meget om det er 5.000 kroner til en ny cykel, 20.000 kroner til ferien, eller 100.000 kroner til at få fixet badeværelset.

Du kan ordne det hele fra din telefon eller din computer, du behøver ikke engang oplyse hvad du skal bruge pengene til, og når dit lån først er blevet godkendt, får du pengene den efterfølgende morgen.

Markedet er blevet for stort

Fordi der er kommet så mange udbydere af online privatlån, kan det hurtigt blive uoverskueligt, når du skal finde ud af, hvor du skal låne penge. Heldigvis er der flere steder, hvor du kan få hjælp til at overskue hvad der er det bedste privatlån for dig.

Mange gør brug af de private onlinelån

Antallet af danskere der tager et kviklån har været stødt stigende igennem mange år. Sidste år blev der udstedt hele 358.000 kviklån til danske forbrugere. Det er en stigning på 78 procent siden starten af 2017. Det er næsten en fordobling på bare to år.

Medier og økonomer fortæller, at de hurtige lån kan være rigtig dårlige for økonomien, men det er oftest kun tilfældet, når låntageren ikke betaler til tiden. For at undgå at blive rendt over ende af de hurtige lån, er det derfor en god idé, at du gør dit forarbejde, inden du vælger, så du ender med et sikkert privatlån.

par soeger hjem

Gode huskeregler når du skal låne penge på nettet

Det kan tit være rart at få et par håndgribelige råd, så du ved hvad du skal kigge efter, når du går på jagt efter et online privatlån.

Vælg et billigt lån

Det siger næsten sig selv, at det er en god idé at vælge et billigt lån, men hvordan kan man se om et lån er billigt? I låneaftalen skal du finde det der hedder ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), hvis tallet er lavt, så er det et billigt lån.

Læg et budget inden du låner

Når medierne og bankerne advarer imod de hurtige lån, er det de i virkeligheden siger, at det bliver dyrt, hvis du ikke kan betale. Derfor er det en rigtig god idé, at lægge et overskueligt budget, inden du låner. På den måde kan du sikre dig, at du kan betale hver måned. Hvis ÅOP’en er lav, og du betaler til tiden, bliver det ikke dyrt at låne.

Lån mange penge et sted

Det er tit de små lån, der er de dyreste. ÅOP’en på et 5000 kroners lån er ofte højere, end hvis der er tale om lån i 100.000 kroners klassen. Hvis du har mange små lån i forvejen, kan det derfor være en god idé at samle dem til et større lån, da det til er billigere på lang sigt.

Tilmeld dig betalingsservice

Nu når vi til det der med ikke at betale igen. Rykkere og inkasso er rigtig dyrt. Derfor er det altid smart at tilmelde dine regninger til betalingsservice. På den måde skal du ikke huske at betale dem, det sker helt af sig selv.

Privatlån og banklån – hvad er forskellen?

Et privatlån er et lån uden sikkerhed, der udstedes til en privatperson. Så simpelt er det. Det betyder også, at der i udgangspunktet ikke er forskel, på at tage et forbrugslån i banken, og på at tage et privatlån. Fordelen ved et privatlån er, at det både er nemmere, hurtigere og mere fleksibelt, end at tage et lån i banken.

finans og lån

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.