Tænk over dette før du køber hund

m11

At have kæledyr, og i særdeleshed en hund, er et kæmpe ansvar. Du tager praktisk talt ansvar for et andet liv, og hvis ikke du klarer alt fra foder til træning og opdragelse tilfredsstillende, har det en helt direkte og meget synlig indvirkning på et andet levende væsen.

 

Tager man sig godt af en eventuel ny hun, kan de dog også blive som et nyt familiemedlem. En fasttømret del af familien, som har fået et bedre liv, men som også giver jer som familie et bedre liv. Det er trods alt ikke nogen tilfældighed, at hunden ofte bliver kaldt menneskets bedste ven. Som sagt før er der dog stadig en masse, som man bestemt bør tag stilling til lang tid før, man begynder at investere i en hund.

Hvorfor hund?

Noget af det første, man bør spørge sig selv er, hvad man egentlig ønsker at få ud af en ny hund. Det kan lyde meget kynisk og materialistisk, men i virkeligheden er det bare et udtryk for, at man køber med omtanke. Er det en hund, der skal kunne komme med dig ud at træne, eller skal det mest af alt være en kælehund, der også kan passe ned i din håndtaske? Disse og mange andre spørgsmål er dybt relevante at stille sig selv, inden man køber en hund. Hvis ens forventninger ikke stemmer overens med virkeligheden, ender man nemlig hurtigt med at blive skuffet. I sidste ende kommer det til at gå ud over hunden, hvilket den selvfølgelig ikke har fortjent.

hund på græs

 

Disse overvejelser kan hurtigt komme til at dreje sig om objektive kriterier såsom hunden alder og race. Selvom disse er vigtige, er de bestemt ikke altid. En anden enormt vigtig faktor er, hvor du vælger at købe din nye hund. Kan du overskue det, er det selvfølgelig bedst at købe en hund fra et internat. Det er nemlig langt fra alle hunde sådan et sted, der er utilpassede og vilde. Rigtig mange hunde går dog rundt uden ejer og dermed en personlig relation til et menneske, hvilket er dybt skadeligt for dem.

Hvilken race?

Ting såsom race er dog selvfølgelig også vigtig, og det er noget, man bør sætte sig ind i, hvis man ikke har så meget styr på. Her kan internettet komme dig til hjælp med ekstensive lister og artikler om forskellige hunderacer og deres ageren, lyster, levetider og meget andet. Du bør derfor, om ikke andet, sørge for at vide en smule om racen på de hunde, du seriøst overvejer at køber. Du kan dog også vælge at gå til det omvendt, så du i første omgang orienterer dig om, hvilke hunderacer, der kunne være noget for dig.

 

Har du en aktiv livsstil, og ønsker du dig en hund, som kan være med på den banehalvdel, så kan det være, at du skal anskaffe dig en schæfer. Er du jæger, skal du selvfølgelig have dig en jagthund såsom en cocker spaniel, og hvis du hellere bare vil hygge med hunden, er det måske en fransk bulldog. Der er en hund til en hvilken som helst ejer. Man skal bare lede længe nok.

hund i snor

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.