Gode råd til at optimere din opstartsvirksomhed

m11

Hvis du er indehaver af en opstartsvirksomhed, mangler du uden tvivl både tid og overskud. At starte sin egen virksomhed er én af de hårdeste ting der findes i erhvervslivet og man skal her i høj grad være forberedt på mange timer tilbragt på kontoret – hvis man overhovedet har et kontor endnu.

 

Netop fordi der kun er et bestemt antal timer i dagen, er det absolut nødvendigt at optimere den tid, man har at gøre med. Der er ingen grund til at bruge en hel dag på en opgave, hvis den opgave kunne være udført på blot et par timer. Som leder er det derfor dit ansvar at finde problemområderne, hvor der investeres for meget tid. Efter de tidsslugende områder er identificeret, kan I i fællesskab finde en løsning på problemet.

 

Klassekladder i Excel – derfor kan det betale sig at holde dem simple

Et rigtigt godt eksempel på et sted de fleste virksomheder kunne bespare både tid og mandskab, er når det kommer til firmaets klassekladder. En klassekladde er en form for sagligt regnskab, hvor virksomheden noterer alle firmaets ind- og udbetalinger i løbet af dage, uger og måneder.

 

Disse udbetalinger skal registreret i en klassekladde, hvilket både kan gøres på en simpel og en mere kompleks måde. De fleste virksomheder vælger naturligvis her den mere tidsbesparende og simple måde. Her kan det betale sig at finde en guide til en simpel klassekladde Excel. Ved at benytte sig at Excel, er det muligt at både simplificere og optimere virksomhedens registrering af udgifter.

kassekladde gør tingene nemmere

Idégenerering: aktivér dine medarbejdere og deres potentiale

I forbindelse med en opstartsvirksomhed, er der desuden mange der foreslår at udnytte de ressourcer man allerede har til rådighed. Dette involverer i høj grad de medarbejder, der allerede arbejder i firmaet. Her skal man sørge for at alle bliver brugt så meget som muligt og får muligheden for at tappe ind i deres eget potentiale.

kassekladde

I forbindelse med dette, kunne man eksempelvis vælge at holde idégenereringsmøder, hvor samtlige medarbejdere skal møde op og forsøge at finde på ideer, der kunne gavne virksomheden. Hvis en idé er særligt god, bør der her være en form for belønningssystem. Der er ingen grund til ikke at høre alle ens medarbejderes ideer.

 

Glem ikke vigtigheden af kontorpladsen

Vigtigt i forbindelse med en opstartsvirksomhed er desuden selve kontorpladsen. Miljøet man arbejder i har meget at sige for effektivitet og morale. Selvom det for mange kan virke en smule trivielt, bør du derfor sørge for at firmaets kontorplads er i orden.

 

Her kan du også vælge at høre inputs fra medarbejdere. Det er trods alt dem, der skal sidde på dette kontor dag ud og dag ind. Forhør dig med dine medarbejdere om, hvad de kunne tænke sig der skulle være på kontoret. Flere planter? En bedre kaffemaskine? Måske mere behagelige stole? Det er vigtigt at lytte til hvad menneskerne omkring dig har at sige; det er jo dem, der skal sørge for at virksomheden bliver en succes i sidste ende.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.