Vi kan alle kommme i pengenød

m11

Det sker i de bedste familier at man kan komme i pengenød. Vi lever i en verden der drives af forbrug. Derfor oplever vi det som ganske normalt, at når der er noget vi gerne vil have, så skal vi også have det. Vi bliver også hele tiden bombarderet med reklamer der fortæller os det samme. Og vi bliver også hele tiden opfordret til, at når vi ikke har pengene til at realisere vores ønsker, så kan vi jo bare låne dem.

Kan vi? Ja, det kan vi næsten helt sikkert.

akutlån

Det er let at låne penge til forbrug

Medmindre du er registreret i RKI, er der intet i vejen for, at du kan få et lån. Hos nogle finansieringsselskab, endda på under en halv time, selv om kviklån og andre hurtige lån faktisk er blevet forbudt ved lov i 2017. Dengang mente regeringen, at vi skulle tvinges til at sove mindst en gang over beslutningen, når vi ville låne penge.

Men pengeinstitutterne og andre lånydere har for længst fundet smuthuller til at omgå denne lov. Helt lovligt endda. Så ja, du kan stadig, eller igen, låne penge på under en halv time, og helt uden nogen form for sikkerhed. Det er ikke noget problem at finde hurtige veje til at låne penge fx igennem kviklån. Men hvor hurtigt du kan få et lån er ikke nødvendigvis det allervigtigste.

Det vigtigste er ikke hvor hurtigt du kan få pengene.

Det er fristende at tro, at jo hurtigere du kan få et lån udbetalt, jo hurtigere er dine pengeproblemer løst.

Et lån kan sagtens være en god løsning. Men det kommer helt an på hvad du vil bruge pengene til. Og endnu vigtigere er, hvordan du kan betale dem tilbage. Derfor er det afgørende punkt ikke hvor hurtigt du kan få pengene, men hvor hurtigt du kan tilbagebetale dem igen.

Når du overvejer at tage et hurtigt lån, overvej med det samme hvor længe det vil tage dig at betale det tilbage. Lån findes med alle mulige løbetider.

De små kviklån til er par tusinde kroner kan være en god løsning for en akut pengemangel situation. Men meningen med disse lån er at du kan afbetale dem på meget kort tid. Typisk en til tre måneder. Så er de høje renter ikke slemme.

Men hvis du er for optimistisk og kan ikke overholde betalingsfristerne, så ender du måske med et større problem end du er startet med.

hurtige lån

Lav et budget

Det er altid en god ide at lave et budget. Det er ikke svært, og det kræver heller ikke de store matematiske krumspring. Du skal bare stille alle dine forventede udgifter overfor alle dine forventede indtægter over lånets løbetid. Så er det nemt at se hvad du har råd til og hvad ikke.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.