Sådan kommer du i gang med at skyde med luftgevær!

m11

Naturen er skøn, og en sjov og anderledes måde at nyde den på, er ved at skyde med luftgevær. Du har måske længe gået og været nysgerrig på skydning og våben, og kunne måske godt tænke dig at afprøve, om det virkelig er noget for dig med skydesport. Det kan dog være drastisk at anskaffe sig et jagttegn eller en våbentilladelse fra starten af. Her kan du med fordel prøve skydesporten af med et mindre luftgevær, som er lovligt for alle over 18 år at anskaffe sig. Luftgevær er stadig et skydevåben, som man skal behandle med stor respekt, men en af fordelene ved luftgeværer er, at de som udgangspunkt ikke er helt lige så farlige, som andre typer af skydevåben. Et luftgevær er derfor en god måde at blive introduceret til skydesporten på og få pirret nysgerrigheden. Her får du alt, hvad du skal vide, før du anskaffer dig et luftgevær!

jagt

Hvad er lovligt?

Når det gælder skydevåben, er der en del love, som skal overholdes, og derfor skal man være i besiddelse af en våbentilladelse for at kunne købe, opbevare og anvende de fleste skydevåben. Dette skyldes selvfølgelig sikkerhedsmæssige grunde, så man undgår ulykker. I forhold til luftgevær gælder der dog, at luftgevær med en kaliber af størrelsen 4,5 mm er lovligt for alle over 18 år at anskaffe sig og anvende. Luftgeværer med større kaliber end 4,5 mm kræver derimod en våbentilladelse. Dette betyder altså, at du som er nysgerrig på skydevåben og skydesport kan prøve sporten af med et luftgevær uden at have en våbentilladelse eller et jagttegn.

Er luftgeværer farlige?

Alle typer af skydevåben kan i forskellig grad være farlige, og der er altid en risiko forbundet med at bruge et skydevåben. Man afgør, hvorvidt et skydevåben er farligt, ved at undersøge den mængde af energi, der ligger bag ammunitionen, når man affyrer våbnet. Energimængden måles i joule, og det er antallet af joules, som blandt andet har betydning for, hvor sårende skuddet kan være. Størrelsen på kaliberen afgør mængden af energi i skuddet.

For at skuddet kan skabe et dræbende sår på et menneske, skal der omtrent 65 joules til. Luftgevær med en kaliber af størrelsen 4,5 mm har omtrent 25 joules bag hvert skud, hvorfor det ikke vurderes, at våbnet kan lave dræbende skud på mennesker. Det skal dog stadig siges, at det uden tvivl gør ondt at blive ramt af et skud fra et 4,5 mm luftgevær, og at man selvfølgelig derfor stadig skal være påpasselig med det.

Find dit nye luftgevær!

Er din interesse stadig vakt efter din nye viden, så er du klar til at gå ud og anskaffe dig et luftgevær. Der er mange forskellige slags at vælge imellem, og for at finde det, der passer bedst til dit behov og lyst, kan du læse meget mere her.

skud

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.