Oplev verdenen på ny

m11

 

Det sker sommetider, at vi kommer til at sidde fast i den samme hverdag. Så bliver man både træt af job, stress og hverdagens rutine, og vi har nok alle sammen prøvet det mindst én gang i vores liv. Det er en følelse, der kommer igen gennem hele livet, hvis ikke man sørger for at udfordre sig selv og prøve noget nyt fra tid til anden.

Så hvordan kommer man af med denne følelse? Det finder du ud af i denne artikel.

ferie

Rejs væk fra hverdagen

Hvis man hører til de privilegerede, som vi jo er mange i Danmark, der gør, så kan man overveje at tage en rejse væk fra hverdagen. Det behøver ikke være andet end til Bornholm eller Skåne, selv om det selvfølgelig også kan være hele vejen til Syden, eksempel Kreta.

Når vi kommer væk fra hverdagen, får vi både det pusterum, vi havde brug for, men vi får også lov til at tænke over hverdagen. Er alting som vi gerne vil have det? Og hvis ikke, hvad kan vi så lave om i forhold til vores rutiner, når vi kommer hjem? Måske er det blot en lille ting, der skal ændres, så som at komme tidligere op om morgenen. Men det kan også være, det er en større ændring: At vi skal kigge efter et nyt sted at bo eller begynde til psykolog.

løb

Begynd et nyt projekt

Når vi har haft den samme hverdag i et stykke tid, så savner vores hjerner, at der sker noget nyt. Når der er et nyt projekt i opstart, så får vi nemlig et godt adrenalinkick ud af det. Derfor kan det også være en god idé at starte et nyt projekt op.

Det kunne være en ny hobby eller fritidsaktivitet, som man begynder til. Prøv for eksempel at tage en kursus for at lære et nyt sprog eller start på en skriveskole, hvis du kan finde tid til det. Det kan også være, at du beslutter sig for, at huset skal males, eller at du vil begynde at løbetræne igen. Der er rigtig mange muligheder for et nyt projekt, som kan sætte gang i forventningernes glæde og glæden i hverdagen igen.

Vær taknemmelig

Når vi er inde i en hård periode i vores liv, hvad end det er mentalt eller ej, så har vi det med at fokusere på de ting, vi ville ønske, var anderledes. Hvis bare jeg boede her, hvis bare jeg havde flere penge, hvis bare, hvis bare… Men når vi sætter os ned et roligt sted og tænker over de ting, vi er taknemmelige for i vores liv, så får vi en hel anden måde at tænke om det på.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.